Dupa introducerea obligativitatii informarii cu privire la mediere o serie de avocati pledanti, simtind cum li se scurg niste bani printre degete, au inceput sa tot latre impotriva acestui proces, ba sa li se permita si lor sa efectueze acest serviciu sau, daca se considera prea mari si cunoscuti, ca in cazul maaaaarelui avocat Dancu, il duc in derizoriu aruncand in timpul emisiunilor de la ora 5 dupa amiaza informatii despre sustinerile din interiorul procesului.

Sunt apoi altii care cum ca si aceasta mult trambitata confidentialitate tine numai de bunavointa partilor, uitand ca aceasta nu numai ca e stipulata in legea 192/2006 articolul 53, dar si ca in cazul procesului de mediere absolut totul se reduce la bunavointa partilor si la talentul mediatorului.

Aparand atata pleava in media sau in online cu ajutorul stimabililor nostri avocati pledanti de case mari, reiau:

PRIMUL lucru pe care-l semneaza partile in cadrul procesului de mediere este contractul de mediere alaturi de un ACORD de CONFIDENTIALITATE.

Iar daca una din parti e mai “smechera” si isi cara dupa ea avocatul pentru a “culege” date de la partea adversa ca sa le foloseasca in justitie, acesta din urma participa numai cu acordul celeilalte parti, iar eu, sugerez de fiecare data, impreuna cu avocatul acesteia din urma, si numai dupa semnarea susnumitului ACORD de CONFIDENTIALITATE.

Stiu ca partile pot sa incalce contractul, insa odata incalcat, partea care-l incalca poate fi trasa la raspundere.

Stiu ca sunt si mediatori care pun pe primul loc acordul de mediere si nu partile si banuiesc ca la un astfel de mediator au ajuns si clientii domnului Dancu odata ce acesta nu si-a tinut gura in direct la TV.