Home

Informare – Angajament

1. Scopul acestei Informari – Angajament (in continuare „document”) este de a stabili bazele pentru care m-ati acceptat in calitate de mediator.
2. Termenii acestui document sunt adiacenti celor din Contractul de Mediere.

ROLUL MEU ÎN CALITATE DE MEDIATOR
3. Rolul meu este detaliat în Contractul de Mediere, după cum urmează:
3’. Mediatorul și fiecare parte va depune toate eforturile pentru a soluționa litigiul prin:
3.1 identificarea sistematică a aspectelor în litigiu;
3.2 dezvoltarea de alternative și opțiuni de soluționare a litigiilor;
3.3 explorarea utilitatii fiecărei alternative; și
3.4 încercarea de a obține o rezoluție care este acceptabilă pentru părți și care satisface interesele și nevoile lor.
4. Mediatorul va:
– da explicaţii părţilor cu privire la activitatea de mediere, pentru ca acestea să înţeleagă scopul, limitele şi efectele medierii, în special asupra raporturilor ce constituie obiectul conflictului.
– depune toate diligenţele pentru ca părţile să ajungă la un acord reciproc convenabil, într-un termen rezonabil.

5. Mediatorul va fi neutru și imparțial.

6. Mediatorul nu va:
6.1 oferi consiliere juridică sau de altă natură profesională niciunei părți;
6.2 impune un rezultat cu privire la orice parte sau
6.3 face / lua nicio decizie in numele niciuneia dintre parti.

7. Mediatorul se poate întâlni cu părțile în comun și / sau separat, in functie de cum considera mediatorul.

PROCESUL DE PRE-MEDIERE
8. După ce am convenit asupra acceptarii mele ca mediator va voi trimite un e-mail de confirmare enumerând o serie de chestiuni preliminare care urmează să fie convenite (cum ar fi documentele care trebuie sa-mi fie furnizate, locul de desfășurare, etc), inclusiv Contractul de Mediere standard împreună cu acest document.
9. Cea mai mare parte a corespondentei noastre va fi pe email, adresa mea de email este: rodica.pavaloaia.mediator@gmail.com.

ONORARIU SI COSTURI/CHELTUIELI DE MEDIERE
10. Onorariul va fi rezonabil şi va tine cont de natura şi de obiectul conflictului. Onorariul si costurile/cheltuielile de mediere sunt, de obicei, împărțite în mod egal între părți și sunt fara alte taxe adaugate, însă părțile sunt libere să convină altfel.
11. In mod normal voi trimite factura fiscala prin email in format PDF. In cazul in care doriti sa o primiti si fizic, va rog sa imi comunicati
12. Plata se face în termen de șapte zile de la mediere și toate onorariile și costurile restante vor atrage o penalitate de 2% pe lună sau, fractionar in functie de intariziere
13. Plata se va face in contul meu ………………………………………………………………

RASPUNDEREA MEDIATORULUI
14. Contractul de mediere conține următoarele;
14.1 “Părțile convin că mediatorul nu va fi raspunzator in fata niciunei parti pentru orice act sau omisiune în îndeplinirea sarcinilor și obligațiile mediatorului în temeiul prezentului acord, cu excepția cazului în actul sau omisiunea este de ordin fraudulos.
14.2 Părțile, împreună și separat, nu vor cere despăgubiri mediatorul față de orice pretenție pentru orice act sau omisiune în îndeplinirea atribuțiilor mediatorilui în temeiul prezentului acord, cu excepția cazului în actul sau omisiunea este de ordin fraudulos. ”

ANULĂRI
15. Odata medierea rezervata in jurnalul meu, ma voi considera angajata la acea data și, de asemenea, imi voi rezerva o perioadă de timp pentru pregatire. În cazul în care părțile vor anula sau amâna o mediere, este rareori posibil să mai pot utiliza slotul rezervat și practic imposibil în cazul în care acest lucru se întâmplă aproape de data stabilită.

PRO BONO
16. Doresc sa va asigur ca un procent corespunzător din practica mea de mediere va fi pro bono și mă angajez sa nu practic taxe sau sa practic onorarii reduse, în anumite cazuri care implică, de regula, problemele comunității.

DOCUMENTELE DIN MEDIERE
17. Voi păstra în mod normal doar Contractul de Mediere semnat de părți si procesele verbale de inchidere a medierii. Toate celelalte documente vor fi returnate sau distruse pentru siguranta, cu exceptia documentelor mentionate de Legea nr.192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

CONFLICTELE DE INTERESE

18. Voi dezvălui părților orice conflicte de care am cunostinta sau orice asociere avuta anterior cu vreuna dintre partile aflate in mediere
19. Dacă, pe parcursul medierii am cunoștință de orice circumstanțe care ar putea fi considerate în mod rezonabil sa afecteze capacitatea mea de a acționa imparțial, voi informa părțile

ACCEPTARE

20. Odata ce m-ati acceptat in calitate de mediator sunteți de acord cu acești termeni de angajament daca nu se va conveni altfel în scris.

21. Vă mulțumim pentru numire.

Mediator,
Rodica Pavaloaia

Leave a comment